Laser, Behandling & Priser

Laserbehandling & Priser

Medicinsk Laser

Medicinsk Laser används för att minska smärta, inflammationer och problem i muskler, senor, leder mm. Laserterapi är en riskfri och smärtfri metod där Terapeutisk laser sätter igång kroppens egna naturliga självläkning.

 

Laserljuset appliceras i kontakt med normalfrisk hud. Känslig, eller

skadad hud och öppna sår behandlas i icke-kontakt på ett avstånd av

någon eller några centimeter.

 

Priset för behandlingarna efter första konsultation bestäms utifrån

vilken behandlingsform och antalet beräknade behandlingar som behövs.

 

Laser används med fördel även i samband med massage.

När laser används i massagen så ingår det i priset för massagen.

 

En första laserbehandling

med konsultation

300 :-

 

 

Ytterligare behandlingar från:

250 :-

 

 

Pristillägg per behandling efter kl 17:00

50 :-

 

 

Laserljuset

FAQ Vanliga frågor

Ljuset stimulerar cellfunktioner (immunförsvaret).

Minskar smärta.

Reducerar inflammation.

Reducerar svullnader och ödem.

Främjar läkning.

 

Laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menas här att ljuset har en enda våglängd. Medicinsk laser är en biostimulerande lågeffektslaser.

 

De flesta har någon gång sett, att om man håller handen framför en ficklampa så går en del av lampans ljus genom fingrarna, speciellt rött ljus. På väg genom handen träffar ljuset våra celler. Detsamma gäller laserljus. När man belyser med laser ger det ett energiupptag i cellen som visat sig påverka cellens funktioner positivt. Väldigt förenklat kan man säga att när man belyser med laserljus så påverkas celler och vävnad till läkning.

 

Hur går behandlingen till?

Behandlingen går till som så att laserljuset kommer ut från ett handstycke, även kallat prob. Man håller då bara änden av proben i kontakt med hud mot det ställe som önskas behandlas. Beroende på lasertypen i fråga och vävnadstyp så tränger ljuset in olika djupt i vävnaden. Andra behandlingsfaktorer är hur djupt in problemet sitter eller hur stor yta man behandlar.

 

Gör det ont?

Nej, snarare tvärt om. Laserbehandling är avslappnande. Vid behandling av smärtproblem kan det ibland hända att smärtan kan öka efter 6 - 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen. Speciellt vid problem av mer kronisk natur kan denna smärta uppstå. Den brukar gå över efter ett antal timmar och ofta med mindre smärta än innan behandling.

 

Hur lång tid tar det?

Behandlingarna brukar vara tätare i början (var 2:e - var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 - 5 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador. Akuta problem kan med fördel behandlas 1-2 gånger per dag i början.

 

Finns det några risker?

Några egentliga kontraindikationer finns inte. Mediciner brukar inte vara negativa att kombinera med laserbehandling.

Ps. Kolla in och gilla oss även på facebook!

Betala gärna med betalkort.

Vingatorpsvägen 6, 374 53 Asarum. 0708 66 57 47