Soldusch Tips, Råd & Frågor

VersaSpa Soldusch Tips, Råd & Frågor

Längtar du efter den perfekta brun-utan-sol-behandlingen?

En jämn och naturlig gyllenbrun färg som bevarar huden ungdomlig och frisk?

 

 

Läs igenom råden nedan för bästa resultat av ditt besök hos oss.

 

 

Före din Soldusch-behandling

  • Hårborttagning ska inte göras närmare än 24 timmar före behandling. Om du vaxar dig, var noga med att inga rester av vaxet finns kvar på huden.
  • Rengör och peela gärna huden men gör det inte närmare än 2 timmar före behandlingen.
  • Avlägsna noggrant smink och andra produkter.
  • Smörj inte in huden före ditt besök hos oss. För mycket torra områden som t.ex. knän, händer och armbågar har vi en speciell "blockeringskräm" som du använder helt gratis.
  • Med VersaSpa´s PH-Balancing (förbehandling) som en del av din spraytanning-behandling fördjupas brun-utan-sol-effekten med upp till 30%!

Efter din Soldusch-behandling

  • Använd mörka och löst sittande kläder vid och efter besöket på salongen. Alltför åtsittande kläder kan gnugga bort brun-utan-sol-vätskan. Alla textilier kan tvättas rena, dock inte siden.
  • Inom 6-12 timmar bör Du inte träna eller utföra fysiskt arbete som får dig att svettas.
  • Vänta minst 6 timmar med att duscha. Det är viktigt att "färgen" får verka under denna tid för att uppnå full effekt och få en vacker, jämn och hållbar "solbränna". Använd handskar om Du måste diska eller liknande de första 6 timmarna.
  • Smörj gärna in dig någon gång om dagen för att färgen ska hålla längre och avta jämnt.
  • Även om Din behandling ser ut som en naturlig solbränna ger den inget UV-skydd! Använd därför solskyddsfaktor som vanligt när Du vistas i solen.

 

FAQ Vanliga frågor

Om du inte hittar svar på Dina frågor så ring mig eller kom in på salongen.

 

Vad använder ni för recept för att få fram min brun-utan-sol-färg?

DHA, kombinerad med ingredienser som motverkar uttorkande, är de aktiva ämnen som ger dig en fräsch solbränna. DHA är ett kosmetiskt preparat som är godkänt av Läkemedelsverket. VersaSpa´s kemister har förfinat tekniken för att ta fram detta fantastiska medel som ger en gyllene brun-utan-sol-färg och en mjuk och len hy.

 

Vad är det för skillnad mellan VersaSpa och vanligt spraytanning-system för brun-utan-sol?

Till skillnad från ett vanligt handhållet spraytanning-system sköter VersaSpa-kabinen allt själv. Den sprayar och torkar dig, allt inom någon minut! Det enda du behöver göra är att ställa dig i fyra olika positioner, som visas på sidan VersaSpa Demo. Och tack vare VersaSpa´s HVLP-sprayteknik med två individuella HVLP-munstycken (ett handhållet har bara ett) blir resultatet jämnare än någonsin!

 

Är det säkert?

Läkemedelsverket har godkänt DHA som ett hudpreparat men rekommenderar att man undviker andas eller få i sig medlet. Därför sprayar VersaSpa minimalt med vätska för att åstadkomma en helkroppsbehandling, och samtidigt har VersaSpa ett system (EZ-2Breathe) för att suga ut luften ur kabinen.

 

Blir mitt hår och mina kläder missfärgade?

Det är inga problem vad gäller missfärgning. Medlet är helt vattenlösligt. Det kan färga av sig lite på insidan av kläderna men färgen tvättas lätt bort med kallt vatten, dock ej på siden!

 

Kan jag bada, duscha eller träna efter min VersaSpa-behandling?

Självklart! Men se till att vänta minst 6 timmar för att ge medlet tid att reagera med hudens eget protein. Ju längre du låter medlet verka, desto djupare och bättre resultat får du. OBS! Att bada i starkt klorerat vatten kan ge sämre resultat.

 

Hur länge kommer min brun-utan-sol-färg att hålla?

En brun-utan-sol-färg kan hålla från 5 till 14 dagar. Hur länge färgen bevaras beror på dig och din hudtyp. Till exempel påverkas färgen av hur ofta man duschar, om du svettas ofta, vilken typ av hudkräm du använder och om du har en torr eller fet hy. När Du solduschar kan du sätta ett plåster någonstans så ser Du lätt den verkliga skillnaden.

 

Vad kan jag göra för att behålla min färg längre?

En brun-utan-sol-färg påverkar endast det översta hudlagret (s.k. stratum corneum). Färgen sitter inte kvar för alltid utan försvinner successivt i samband med att du avsöndrar döda hudceller. Det man kan göra för att fördröja denna process är att peela kroppen före behandlingen (inte närmare behandlingen än 2 timmar) och att använda hudkräm dagligen efter behandlingen.

Tips: Vi rekommenderar en VersaSpa "Multi-Session" med förbehandling och efterbehandling då det ökar hållbarheten med upp till 30%!

 

Hur fungerar en Multi-Session?

Tala om för personalen just dina önskemål. De programmeras in i ett datasystem och körs sedan helt automatiskt i kabinen enligt följande:

VersaSpas Multi-Session är en process som kombinerar två eller 3 olika medel under en och samma behandling. Tänk på att förbehandling och efterbehandling innebär två sprayningar (fram & bak) medan brun-utan-sol-sprayen innebär fyra sprayningar (fram, bak och bägge sidor) för att få en perfekt och jämn yta över hela kroppen. Dessutom matchar dina Dry Comfort-pass (torkning) dina spraypass. Därför blir en Multi-Session med brun-utan-sol och förbehandling så här:

Förbehandling på framsidan, baksidan

Torkning på framsidan (x1), baksidan (x1)

Brun-utan-sol på framsidan, höger sida, vänster sida, baksidan

Torkning på framsidan (x2), baksidan (x2)

 

Jag får vanligtvis fräknar i solen. Kommer det hända även här?

Nej. VersaSpas brun-utan-sol-produkter ger inte fräknar, utan i de flesta fall blir fräknar och mindre skönhetsfläckar mindre synliga. Detta tack vare att de ljusare hudområdena blir mörkare och därmed minskar färgskillnaden mellan dessa områden och resten av huden.

 

Jag har eller har haft hudförändringar. Kan jag använda solduschen?

Ja det kan du. Om du är orolig tala med din hudläkare. Hudkliniken i Blekinge har varit mycket positiv till möjligheten för många patienter att få en naturlig solbrun färg med soldush.

 

Vad är skillnaden mot traditionella solarier?

Den viktigaste är naturligtvis att solduschen är helt fri från farlig UV-strålning som kan orsaka hudförändringar. Komfort, snabbhet och möjligheten till återfuktning är andra viktiga fördelar med VersaSpa soldusch.

 

Har du inte hittat de svar du söker så tveka inte att slå mig en signal.

 

 

"SNABBT OCH TRYGGT - BLIR SOLKLART SNYGGT"!

Ps. Kolla in och gilla oss även på facebook!

Betala gärna med betalkort.

Vingatorpsvägen 6, 374 53 Asarum. 0708 66 57 47